Wandverwarming in combinatie met hydro pelletkachel

Algemene info, tips of vragen betreffende pelletkachels vind je of stel je hier...
Philip
Pellet-newbie
Berichten: 8
Lid geworden op: 05 Sep 2017, 13:10
Contact:

Wandverwarming in combinatie met hydro pelletkachel

Berichtdoor Philip » 08 Okt 2017, 10:12

Hoi Iedereen,

Zoals ik een tijdje geleden aangaf ben ik op zoek naar de meest ideale oplossing voor het verwarmen van mijn woning door middel van een pelletkachel.

Ik had hier al de vraag gesteld wat de ervaringen waren met kanalisatie en daar heb ik niet veel reacties op gekregen. Ondertussen heb ik een paar bedrijven gesproken omtrent de aanschaf van zo een pelletkachel. Ik heb de indruk dat er weinigen hier echt in geloven, blijkbaar werkt dat toch niet zo goed als wat de fabrikanten beweren.

Nu was ik aan het denken om het op een andere manier op te lossen. Er bestaan pelletkachels met aansluiting op radiatoren of vloerverwarming. Echter, ik heb geen van beide; huis wordt verwarmd dmv electrische verwarming. De andere manier die ik gedachten heb, noem het maar luidop denken is om een wandverwarming te laten plaatsen, is eigenlijk hetzelfde als vloerverwarming maar dan tegen de wand; hierdoor moet ik dan niet al mijn vloeren opbreken; ik heb ondertussen gelezen dat er voor zo een systeem speciale wanden bestaan die men tegen de muur kan plaatsen en nadien kan afwerken met gyproc.

Het is de bedoeling dat ik hiermee de slaapkamers zou verwarmen, en in slaapkamers hoeft het geen 25 graden te worden, een 18 graden lijkt mij meer dan voldoende. Indien het technisch mogelijk is zou ik dit ook in de badkamer doen, daar is er natuurlijk meer warmte nodig.

IK heb nog geen vakman aangesproken om deze piste te onderzoeken, het idee is gisteren ontstaan ... morgen ga ik wat rondbellen.

Heeft iemand ervaring met de combinatie pelletkachel en vloer/wand verwarming; liefst met wandverwarming. Heeft iemand dit misschien al geïnstalleerd en wat zijn de voor- en nadelen?

Alvast bedankt.

Gebruikersavatar
El Torro
Pellet-specialist
Berichten: 775
Lid geworden op: 09 Nov 2013, 14:08
Contact:

Re: Wandverwarming in combinatie met hydro pelletkachel

Berichtdoor El Torro » 08 Okt 2017, 10:18

De wand of vloer verwarming rechtstreeks op de kachel zal moeilijk/onmogelijk zijn omdat de leidingen veel te weinig water bevatten.
Je zal met een serieus buffervat moeten werken.
Dat betekend dus, extra leidingen, extra plaats en extra pompen.

Philip
Pellet-newbie
Berichten: 8
Lid geworden op: 05 Sep 2017, 13:10
Contact:

Re: Wandverwarming in combinatie met hydro pelletkachel

Berichtdoor Philip » 08 Okt 2017, 10:42

El Torro schreef:De wand of vloer verwarming rechtstreeks op de kachel zal moeilijk/onmogelijk zijn omdat de leidingen veel te weinig water bevatten.
Je zal met een serieus buffervat moeten werken.
Dat betekend dus, extra leidingen, extra plaats en extra pompen.


Nochtans beweren ze bij onder andere Piazetta dat dit ideaal zou zijn in combinatie met bijvoorbeeld vloerverwarming en/of radiatoren. Ik zal ze is om raad vragen, ben benieuwd. Mochten er andere mensen zijn met ervaringen hoor ik het graag. Van zodra dat ik meer info heb ontvangen zal ik dit hier ook posten. Alvast bedankt voor de feedback.


Terug naar “Algemene info en vragen”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast