Instellingen

corkitty
Pellet-newbie
Berichten: 4
Lid geworden op: 13 Nov 2017, 14:10
Contact:

Instellingen

Berichtdoor corkitty » 13 Nov 2017, 14:22

Hallo
Ik heb een Rita 9kw en hij is nog geen jaar oud. Nu heb ik het probleem dat ik niks snap van de temperatuur instelling. Als ik bv vraag naar 16gr gaat de kachel bij 14gr in de stand modulat of temp bereikt.wat ik ook doe hoger gaat de kachel niet. Ik heb geen externe termostaat alleen die van de kachel. Als ik die vastpak gaat hij snel omhoog en ook weer naar beneden. Is er iemand die hier een oplossing voor heeft. Of is er iemand die weet hoe ik de fabrieks instellingen kan terugzetten. Alvast bedankt.

Online
Gebruikersavatar
herc
Pellet-specialist
Berichten: 1247
Lid geworden op: 10 Mei 2014, 17:01
Contact:

Re: Instellingen

Berichtdoor herc » 13 Nov 2017, 20:46

En wat als je de kachel op 22° instelt. Stopt deze dan ook op 14° of begrijp ik het fout?

corkitty
Pellet-newbie
Berichten: 4
Lid geworden op: 13 Nov 2017, 14:10
Contact:

Re: Instellingen

Berichtdoor corkitty » 14 Nov 2017, 10:01

Maakt niet uit hoe hoog kachel reageert niet.
Ook niet als ik hem harder laat branden bv op stand 3.
Heb de kachel gisteravond op 12gr gezet en standby off. Vanmorgen brande de kachel en stond display op 13'5gr terwijl het binnen maar 8 gr is.

Online
Gebruikersavatar
herc
Pellet-specialist
Berichten: 1247
Lid geworden op: 10 Mei 2014, 17:01
Contact:

Re: Instellingen

Berichtdoor herc » 14 Nov 2017, 10:27

Wie installeerde de kachel? Werkte die na installatie wel correct?

Lijkt me anders vreemd.

corkitty
Pellet-newbie
Berichten: 4
Lid geworden op: 13 Nov 2017, 14:10
Contact:

Re: Instellingen

Berichtdoor corkitty » 15 Nov 2017, 11:18

Ik heb de kachel zelf geplaatst in januarie en toen werkte hij goed. Na de winter heb ik mijn kamer verbouwd dus heeft hij in de opslag gestaan. Nu heb ik hem dus opnieuw geplaatst en heb ik dit probleem. Ik werk alleen met manuele bediening daar ik dan de kachel temperatuur zelf kan instellen ook voor de nacht bv. Nu gaat dat dus niet meer. Als ik een dagprogram instel met bv 16 gr brand hij wel en slaat ook op standby en start bij het volgende tijdsvlak ook op dat is zo raar. Maar ik wil in de nacht de kachel ook aanlaten op zeg 10gr maar dat werkt dus niet omdat bij ik manuele bediening de temp niet kan regelen. Hoop dat er een oplossing voor is anders zal ik toch een monteur moeten zoeken. Alvast bedankt.


Terug naar “Eva Calor”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast