pelletpremie

Over vanalles en nog wat, wat je ergens anders niet kwijt kan.
HerC
Pellet-specialist
Berichten: 2162
Lid geworden op: 10 mei 2014, 17:01
Contacteer:

Re: pelletpremie

Bericht door HerC » 05 feb 2023, 10:08

Het zou tijd worden dat de forumbeheerder @Koen de handelaars een ander kleurtje zou geven.
Men zou dan de reacties hierboven beter kunnen kaderen en veel reacties zouden wat duidelijker worden.

Aan alle niet handelaars. Kijk zeker en vast goed rond. Zelfs zonder pelletpremie vind je al goede prijzen.

Jack Daniels
Pellet-fan
Berichten: 90
Lid geworden op: 04 feb 2016, 01:11
Contacteer:

Re: pelletpremie

Bericht door Jack Daniels » 05 feb 2023, 10:15

@karel: ik schrijf helemaal niet hetzelfde. Jij beweert dat je geen aardgasaansluiting mag hebben en als je daar wordt op aangesproken begin je over... de premie die je niet mag ontvangen voor aardgas. Ik heb een aardgas aansluiting, dus ik kom in aanmerking voor de pellets premie. Alleen is die aansluiting niet actief. Lig ik wakker van die 250 euro die ik niet ga krijgen door faillissement van Makro? Helemaal niet. Ga ik nog speciaal 500 kilo pellets laten leveren om toch maar die premie op te strijken? Ook niet. Bij deze heb je dus mijn antwoord op de vraag over die premie. Ik stond toch in twijfel om de premie aan te vragen. Voor hetzelfde geld valt er volgend jaar een brief in de bus die je verplicht een filter tegen fijn stof te plaatsen. Onze overheid is ondertussen overbekend voor dergelijke fratsen.

karel
Pellet-specialist
Berichten: 236
Lid geworden op: 27 mar 2013, 22:35
Contacteer:

Re: pelletpremie

Bericht door karel » 05 feb 2023, 12:13

Hey Jack

Bedankt, ik voelde me daarstraks wel een beetje aangevallen over de schrijffouten.

Ik probeer hier alleen duidelijk te maken dat er meer voorwaarden zijn om de premie te ontvangen dan een factuur en een betaalbewijs. Veel mensen trachten echt alles uit de kast te halen om 2 keer langs de kassa te passeren met al die toelages en premies.

Om je misschien een beetje gerust te stellen, ze bewaren je aanvraag en gegevens max. 2 jaar.
Wat doet de FOD Economie voor de toekenning van de pelletpremie van 250 euro?
De FOD Economie ontvangt de aanvragen en gaat na of ze beantwoorden aan de toekenningsvoorwaarden voor de premie. De FOD Economie bewaart uw gegevens gedurende maximaal twee jaar vanaf het moment waarop u ze meedeelt.
Informatie over de verwerking en opslag van uw gegevens
Dit formulier is opgemaakt overeenkomstig de Programmawet van 26 december 2022.

De FOD Economie bewaart de gegevens gedurende maximaal twee jaar vanaf het moment waarop ze door u en het Rijksregister worden gecommuncieerd. De gegevens worden opgeslagen en gebruikt om te bepalen of uw recht heeft op de premie.

Om uw recht te laten gelden voor toegang, rechtzetting, schrapping, beperking en verzet kunt u contact nemen met de instantie die verantwoordelijk is voor de gegevensverwerking:

FOD Economie, KMO, Middenstand en Energie
Algemene Directie Energie - Cel Pelletpremie 250 euro
Koning Albert II-laan 16
1000 Brussel
E-mail: stookoliecheque@economie.fgov.be

Bij problemen met de verwerking van uw persoonsgegevens kunt u contact nemen met de Data Protection Officer (DPO): DPO@economie.fgov.be

Als u denkt dat uw persoonsgegevens niet verwerkt zijn overeenkomstig de reglementering inzake de bescherming van persoonsgegevens kunt u een klacht, een verzoek tot bemiddeling of een verzoek om informatie indienen bij de Gegevensbeschermingsautoriteit:

Gegevensbeschermingsautoriteit
Drukpersstraat 35
1000 Brussel
E-mail: contact@apd-gba.be

Jack Daniels
Pellet-fan
Berichten: 90
Lid geworden op: 04 feb 2016, 01:11
Contacteer:

Re: pelletpremie

Bericht door Jack Daniels » 05 feb 2023, 13:01

Om het even wat duidelijker te stellen. Waar mijn broer tot een paar jaar geleden woonde, Overmere, daar was geen aardgasaansluiting. Bij niemand in die wijk. Om de doodeenvoudige reden dat in heel die wijk geen aardgasleiding ligt en er waren onvoldoende geïnteresseerden waardoor er nooit een aardgasleiding in de straten werd aangelegd. Ik heb wel een aansluiting. Die ligt er bijna 50 jaar. Mijn ouders hebben ooit aardgas laten binnen trekken omdat je op dat moment gratis aangesloten kon worden. In 2011 heb ik de teller laten dicht draaien door Fluvius wegens aankoop pelletkachel. Waarom dicht laten draaien en niet als backup houden? Simpel. De teller niet laten afsluiten kost mij 25 euro per maand (of zoiets) aan "huurgeld". Bij het volledig dicht draaien betaal je helemaal niks meer, ondanks dat de teller er nog hangt en het gas nog steeds binnenkomt maar stopt aan de teller. De teller laten verwijderen? Nee dank je. Dat kost mij ruim 500 euro. De teller laten dicht draaien heeft mij ook ruim 130 euro gekost. Technieker is hier hoogstens een kwartier bezig geweest.

Werner
Pellet-newbie
Berichten: 1
Lid geworden op: 03 okt 2023, 15:41
Contacteer:

Re: pelletpremie

Bericht door Werner » 03 okt 2023, 15:47

Ik weet niet waar jullie allemaal deze verhalen halen maar ik ken ondertussen genoeg mensen die de pellet premie hebben ontvangen en tevens verwarmen met gas of stookolie. En ook pellets in zakken van 15 kg zijn terugbetaald indien je factuur van levering kan voorleggen.

Plaats reactie

Terug naar “ChitChat”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 3 gasten