Pellets hopen op in mandje

Gebruikersavatar
ferre
Pellet-specialist
Berichten: 207
Lid geworden op: 30 sep 2012, 10:27
Locatie: Berlaar
Contacteer:

Re: Pellets hopen op in mandje

Bericht door ferre » 15 feb 2017, 08:04

een redelijke tot goede schouw is wel nodig alhoewel.....
mijn kachel staat in een hoekschouw en die is ook niet hoger dan 4 meter.(wel laagbouw) .
de schouw bestaat uit een eterniet buis van 150 met daarin een flex. van 100.om de tegendruk in de schouw te verminderen staat op de schouw een H.de flex. is even lang als de eterniet buis en dan een eternieten H er op. 10 meter van de schouw staan er bomen, maar de overheersende wind komt gelukkig uit de andere kant. de pellettoevoer staat op -7 en de fan op +10 .met de pellets die ik nu stook geeft dit de beste verbranding.wanneer ik de kachel uitzet om te reinigen heb ik ook nog altijd een koekje in de branderpot.heb al zeer veel verschillende pellets gebruikt en dat is bij allemaal hetzelfde, daarom denk ik dat dit koekje zich vormt bij het uitschakelen en afkoelen.
een ophoping in het branderpotje heb ik nog niet gehad en ik heb dit ook nog niet kunnen veroorzaken.heb al verschillende zaken geprobeerd waardoor de kachel in "stop" gaat of zichzelf uitschakelt en telkens is het eerste dat stopt de pellettoevoer. daarom denk ik dat het een slechte verbranding is die het potje doet overlopen.bij weinig vuur en dus weinig hitte in de kachel worden er pellets toegevoerd om een grotere vlam en meer hitte te krijgen, bij een grotere vlam en meer hitte gebeurt het omgekeerd.wanneer de pellets liggen te smeulen in het branderpotje i.p.v. goed te branden is er onvoldoende hitte in de kachel en worden er pellets toegevoegd met het overlopen als gevolg.het ligt dus volgens mij aan de verbranding van de pellets of je branderpotje overloopt of niet.
greetz
ferre

HaerdenCliff
Pellet-starter
Berichten: 46
Lid geworden op: 23 jan 2017, 13:18
Contacteer:

Re: Pellets hopen op in mandje

Bericht door HaerdenCliff » 16 feb 2017, 15:29

Iets heel stoms wat ik ergens anders gelezen heb maar bij nadenken niet geheel onlogisch is ... reacties altijd welkom.

Een pellet kachel onttrekt door de verbranding best veel zuurstof daarom dat sommige kachels een lucht aanvoer van buitenaf hebben. De mijne heeft dat niet en gebruikt dus je lucht alsook zuurstof van in je huis. Bij een heel goed geisoleerd huis is het dus extra belangrijk om voldoende te verluchten zodat er zeker voldoende zuurstof aanwezig is in huis, dit niet alleen voor je eigen gezondheid maar ook voor de goede verbranding van je pellets.

Ik ga niet verklaren dat dit de ultieme factor is maar het leek me toch belangrijk genoeg om het hier te melden.

BenjaminVDB
Pellet-newbie
Berichten: 9
Lid geworden op: 09 feb 2017, 12:39
Contacteer:

Re: Pellets hopen op in mandje

Bericht door BenjaminVDB » 19 feb 2017, 16:04

Bedankt voor de vele reacties! Echter kwam het probleem met andere pellets amper of nooit voor.. De schouw is ook lang genoeg (gaat van gelijkvloers via 2de verdiep en zolder naar het dak..) Kan het dat ze er een ijzeren/aluminium buis hebben ingestoken? Ik dacht dit gezien te hebben bij de verbouwing. Zoveel ken ik er verder ook niet van. Ook is er zeker genoeg vlam aanwezig in de kachel en dus ook wel genoeg hitte denk ik. Het gebeurd ook niet meteen. Pas na een hele dag branden begint het tegen de avond vol te lopen..

Gebruikersavatar
ferre
Pellet-specialist
Berichten: 207
Lid geworden op: 30 sep 2012, 10:27
Locatie: Berlaar
Contacteer:

Re: Pellets hopen op in mandje

Bericht door ferre » 20 feb 2017, 07:37

als het met andere pellets niet voor kwam ligt waarschijnlijk daar het probleem.pellets die slecht verbranden, koekje in de branderkorf dat na verloop van tijd de gaatjes om lucht aan te voeren helemaal verstopt waardoor de verbranding nog slechter word en de branderkorf loopt over :? .
greetz
ferre

Plaats reactie

Terug naar “Superior”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 0 gasten