MCZ Wifi/GPRS module

fuske
Pellet-starter
Berichten: 16
Lid geworden op: 29 Jan 2017, 12:09
Contact:

MCZ Wifi/GPRS module

Berichtdoor fuske » 04 Aug 2017, 12:18

Hoi allemaal,

Heeft iemand ervaring met deze producten?
Heeft iemand deze thuis?

Alvast bedankt ;)

Gebruikersavatar
HerC
Pellet-specialist
Berichten: 1726
Lid geworden op: 10 Mei 2014, 17:01
Contact:

Re: MCZ Wifi/GPRS module

Berichtdoor HerC » 04 Aug 2017, 17:18


fuske
Pellet-starter
Berichten: 16
Lid geworden op: 29 Jan 2017, 12:09
Contact:

Re: MCZ Wifi/GPRS module

Berichtdoor fuske » 04 Aug 2017, 20:28

Mijn 'vraag' was mss nogal kort :lol:

Kortweg:
Die dingen zijn veel te duur voor wat ze zijn, dus was op zoek naar andere oplossing...

Langweg (technisch):
Ik had graag onze kachel (mcz musa 2) aan gesloten op de home control, dat lukt via draadloze verbinding maar deze geeft geen feedback.
Dus na eens door de handleiding bladeren kwam ik de COM poort voor het aansluiten van de WIFI/GPRS module tegen.
OP ONDERZOEK !
Na het openmaken van de kachel botste ik op een chip voor RS485 communicatie (Texas Instruments SN75176A), en in de handleiding staat Modbus, :lol: PERFECT!
Heb kunnen verbinden en data uit de kachel halen, maar nu moet ik nog alles uitpluizen, en het lijkt mij gemakkelijker het data verkeer tussen wifi module en kachel te onderzoeken :roll:

Dus als iemand mij kan helpen hoor ik het graag.

Alvast bedankt,

Gebruikersavatar
stijnerbeer
Pellet-specialist
Berichten: 116
Lid geworden op: 13 Okt 2015, 10:46
Contact:

Re: MCZ Wifi/GPRS module

Berichtdoor stijnerbeer » 05 Aug 2017, 16:38

Ik heb hier al eens mee kunnen spelen,
Jouw uitleg is iets té diepgaand qua poorten en etc. voor mij :P

Het werkt mooi, als je het geïnstalleerd krijgt. Ik heb gemerkt dat niet elke telenet modem daarmee overweg kon.
De bediening via app is handiger en intuïtiever als de afstandsbediening, deze heeft veel dubbele functies op de toetsen.

Daarnaast is en blijft het momenteel een gimmick. Maar ik denk dat het MCZ Maestro systeem daar komaf mee zal maken en veel beter op punt zal staan.
Ik heb zo'n sch**t aan alles, dat ik str*nt tekort kom.

fuske
Pellet-starter
Berichten: 16
Lid geworden op: 29 Jan 2017, 12:09
Contact:

Re: MCZ Wifi/GPRS module

Berichtdoor fuske » 07 Aug 2017, 21:05

stijnerbeer schreef:Ik heb hier al eens mee kunnen spelen


Dat zou ook mijn bedoeling zijn, maar moet er daarom wel 1tje kunnen op de kop tikken om eens te gebruiken :roll:
Hoogstwaarschijnlijk zal dat MCZ Maestro systeem via de zelfde communicatie werken, maar NOG duurder zijn :shock:

En een model gaan aankopen en een dag later gaan terugbrengen wegens niet tevreden is ook geen mooie zet he..

Gebruikersavatar
stijnerbeer
Pellet-specialist
Berichten: 116
Lid geworden op: 13 Okt 2015, 10:46
Contact:

Re: MCZ Wifi/GPRS module

Berichtdoor stijnerbeer » 08 Aug 2017, 11:30

fuske schreef:
stijnerbeer schreef:Ik heb hier al eens mee kunnen spelen


Dat zou ook mijn bedoeling zijn, maar moet er daarom wel 1tje kunnen op de kop tikken om eens te gebruiken :roll:
Hoogstwaarschijnlijk zal dat MCZ Maestro systeem via de zelfde communicatie werken, maar NOG duurder zijn :shock:

En een model gaan aankopen en een dag later gaan terugbrengen wegens niet tevreden is ook geen mooie zet he..


Neen inderdaad, ééntje aankopen en terugbrengen is geen optie.

Het Maestro-systeem is de nieuwe besturing van MCZ, het vervangt Hottoh.
Standaard werkt het met een AP én app op de smartphone. De toestellen kunnen ook zo uitgelezen worden door technici (vanop afstand) indien de gebruiker de speciale code doorgeeft aan het service-center.
Het zal dus niet duurder zijn, maar de aankoopprijs van de kachels zal waarschijnlijk iets hoger liggen.

Ik kan eens rondhoren of ik niemand ken die nog zo een module heeft liggen voor jouw musa 2.0, maar kan niks beloven!
Ik heb zo'n sch**t aan alles, dat ik str*nt tekort kom.

fuske
Pellet-starter
Berichten: 16
Lid geworden op: 29 Jan 2017, 12:09
Contact:

Re: MCZ Wifi/GPRS module

Berichtdoor fuske » 08 Aug 2017, 12:49

Er bestaat nog een 3rd party systeem voor het bedienen van pellet kachels.
Ook voor het MCZ bus systeem: https://www.heat-o-matic.de/funktionsweise.html
Maar wederom prijzig!

Ik zou graag voor de budget vriendelijke oplossing gaan :P

Gebruikersavatar
stijnerbeer
Pellet-specialist
Berichten: 116
Lid geworden op: 13 Okt 2015, 10:46
Contact:

Re: MCZ Wifi/GPRS module

Berichtdoor stijnerbeer » 11 Aug 2017, 10:26

fuske schreef:Er bestaat nog een 3rd party systeem voor het bedienen van pellet kachels.
Ook voor het MCZ bus systeem: https://www.heat-o-matic.de/funktionsweise.html
Maar wederom prijzig!

Ik zou graag voor de budget vriendelijke oplossing gaan :P


Ik krijg op die website een norton-melding :oops:

Intussen heb ik een paar mensen gestuurd voor jou, ik hou je op de hoogte.
Ik heb zo'n sch**t aan alles, dat ik str*nt tekort kom.

Gebruikersavatar
stijnerbeer
Pellet-specialist
Berichten: 116
Lid geworden op: 13 Okt 2015, 10:46
Contact:

Re: MCZ Wifi/GPRS module

Berichtdoor stijnerbeer » 18 Aug 2017, 14:38

Intussen van allemaal mijn kennissen antwoord gehad, niemand heeft ze nog op stock.

Er is wel eentje die ze wil bestellen en doorverkopen aan inkoopprijs.

Grtz
Ik heb zo'n sch**t aan alles, dat ik str*nt tekort kom.

Jeanke111
Pellet-newbie
Berichten: 2
Lid geworden op: 05 Dec 2016, 19:53
Contact:

Re: MCZ Wifi/GPRS module

Berichtdoor Jeanke111 » 28 Mar 2018, 10:23

Ik heb een MCZ Stream die ik ook graag op afstand bedienen, zou zelfs al genoegen nemen met het gewoon aan/uit schakelen en zoals bij veel kachels lukt met een potentiaalvrij contact. De wifi kit van €400 is inderdaad waanzinnig duur. Jullie misschien al vorderingen gemaakt met aansturen via domotica? :)
Zou er ook graag de laatste software versie opzetten.

Gebruikersavatar
El Torro
Pellet-specialist
Berichten: 778
Lid geworden op: 09 Nov 2013, 14:08
Contact:

Re: MCZ Wifi/GPRS module

Berichtdoor El Torro » 01 Apr 2018, 10:28

Welke domotica heb je ?

Jeanke111
Pellet-newbie
Berichten: 2
Lid geworden op: 05 Dec 2016, 19:53
Contact:

Re: MCZ Wifi/GPRS module

Berichtdoor Jeanke111 » 04 Apr 2018, 17:55

Ik heb een Fibaro Home Center 2 controller, alles z-wave dus, kon mijn vorige Edilkamin gewoon via relais Aan/uit schakelen wat meer dan voldoende was.


Terug naar “MCZ”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 0 gasten